Välkommen!

Nästa evenemang:
2017-01-21

Lyset i forsen

Lyset i forsen

Lyset i forsens musik har beskrivits som uppkäftig, intelligent och vacker. Den började gro i Dalarnas låtspelstradition och har därifrån tagit nya nyanser som ger dynamik åt gamla synsätt och som bjuder upp fantasin. Lekfullt och utmanande tänjer trion gränserna mellan nyskrivet, oskrivet och sedan länge skrivet på en plats där musiken är fri och tillhör alla.

Fioler och röster flätas samman i egna kompositioner, improvisation och traditionell musik som breddar synen på vad svensk folkmusik är och berättar om en levande tradition där kvinnliga utövare inte lämnas utanför. Vemodig visa och nyskriven text, discoriff och mäktiga polskor med rivigt sväng blandas.

Gruppen har etablerats under de senaste fyra åren och tillsammans vuxit och vridit och vänt på toner och låtar som nu resulterar i deras nysläppta debutskiva och en nominering till Folk och världsmusikgalan i kategorin Årets nykomling. Ogripbart men ändå välbekant porlar toner, utanför tiden men ändå nu.


Lovisa Risinger

Thea Åslund

Emma Lagerberg

-Alla på fiol, viola d’amore och sång


Konsert 20:00

Dans 21:00-24:00

Kostnad: medlem 80 kr, gäst 100 kr. Medlemskap: 40 kr/år.

Plats: Folkets park, Barnens scen, Falsterbogatan 17

Introduktionskurs: Har du inte dansat tidigare så hålls varje gång en introduktionskurs i en specifik dans, kl 19:00, kostnad 20 kr.
Fantastiskt gott fika finns till försäljning.


Vill du bli en del av styrelsen?! Eller volentära under kvällarna?

-Har du en massa sprudlande kul idéer eller tycker det är kul att organisera, hjälpa till med småfix eller dyl? (och god fika på mötena) Malmö Folk välkomnar in nya medlemmar i styrelsen! Anmäl ditt intresse innan 4/3 till sven.midgren@gmail.com

-Volentär och fritt inträde: Malmö folk behöver alltid extra hjälp under evenemangskvällarna, tex ta fram bord, stolar, sopa golv m.m. Prata med någon från styrelsen. Vi är tacksam för din hjälp.


Arrangemangen genomförs med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet. Samarbetspartners: Musik i Syd, Musikhögskolan i Malmö, Mix Musik.


Mer program »

 
Malmö Folkmusikförening | © musikt | pg 98 88 58-7 | kontakta Malmö Folk