Välkommen!

Nästa evenemang:
2016-12-03

Thuva Härdelin & Kristina Bergström

Hardelin o Bergstrom

Thuva Härdelin spelar tillsammans med Kristina Bergström, ändrat sättning pga. sjukdom

Historieberättande, humor och spelmansmusik på fiol och tramporgel med riksspelmannen Thuva Härdelin och tramporgelfantasten Kristina Bergström.

Thuva Härdelin är folkmusiker och riksspelman med rötterna i Delsbo i Hälsingland. Hon kommer från en familj som spelat i många generationer tillbaka och är fjärde generationens riksspelman. Under flera år hade tanken på ett helaftonsprogram med hälsingespelmannen Jon-Erik Halls låtar funnits i bakhuvudet, men det var först när tramporganissan Kristina Bergström efterlyste nya musikaliska utmaningar på Facebook som allt stämde.

Att med tramporgeln som vapen ge sig på Halls magnifika fiolpolskor visade sig vara en utmaning som gav mersmak. Tramporgelns klangideal är ett barn av samma tid som Halls kompositioner och lyfter melodierna till oanade höjder..


Konsert 20:00

Dans 21:00-24:00

Kostnad: medlem 80 kr, gäst 100 kr. Medlemskap: 40 kr/år.

Plats: Folkets park, Barnens scen, Falsterbogatan 17

Introduktionskurs: Har du inte dansat tidigare så hålls varje gång en introduktionskurs, denna gången i vals, kl 19:00, kostnad 20 kr.
Fantastiskt gott fika finns till försäljning.


Arrangemangen genomförs med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet. Samarbetspartners: Musik i Syd, Musikhögskolan i Malmö, Mix Musik.


Mer program »

 
Malmö Folkmusikförening | © musikt | pg 98 88 58-7 | kontakta Malmö Folk