Välkommen!

Nästa evenemang:
2017-03-11

Duo Fjerdingøy & Andersson. MalmöFolk Årsmöte kl. 14

Duo Fjerdingøy & Andersson

I mars 2017 släpper Duo Fjerdingøy & Andersson sitt debutalbum och tar vägarna förbi Malmö!

Duo Fjerdingøy & Andersson är Hanna Andersson (fiol) och Hilde Fjerdingøy (durspel). Seden år 2012 har de jobbat med ett projekt där de spelar låtar efter två av sina favorittraditionsbärare från sina respektive hemland: Hans Tøgersen Haugen från Susendal i Nordland och Gustaf Jernberg från Sikvik i Gästrikland. De två spelmännen har lämnat en rik skatt av material efter sig, repertoaren sträcker sig från trollstämda polsdanser på högsta växeln via runda valser till närmast sakrala vistoner. Under 2013 turnerade Duo Fjerdingøy & Andersson i Norge och Sverige med en konsertföreställning baserad på Haugen och Jernbergs musik och liv, nu har de förevigat materialet detta på en sprillans ny skiva!


Hanna Andersson tillhör den nya generationen av svenska violinister som har utexaminerats från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon är en kreativ musiker som jobbar mycket med crossover och blandar stilarter och genrer friskt. Hanna har sin bas i svensk folkmusik och först och främst i musiken från Gästrikland. Hon har fördjupat sig speciellt i traditionen efter Gustav Jernberg och blev år 2011 tilldelad Jernbergsfondens stipendium för sitt utövande av denna tradition. Förutom att spela i Duo Fjerdingøy & Andersson spelar Hanna med indie-folkbandet Beata Bermuda som har turnerat i Europa och USA, samt är violinist i bandet Promise and the Monster (Bella Union).


Hilde Fjerdingøy är en av de främsta durspelarna i Norge och har en Master i nordisk folkmusik från Ole Bull Akademiet på Voss. Hilde spelar folkmusik från hela Norden, men har fördjupat sig i traditionerna från sitt hemområde Helgeland. Hon letar ständigt efter nya utmaningar för sig själv och sitt instrument och genom nyfikenhet och passion för durspelet flyttar hon gränserna för vad som kan spelas och hur det kan låta. Hilde spelar förutom i Duo Fjerdingøy & Andersson i gruppen Rim (nominerade till Folkelarmpris för bästa album i öppen klass 2015) och i Hildur Dansekompani.

Under en konsert med Duo Fjerdingøy & Andersson serveras lyssnaren livfull folkmusik från Sverige och Norge. Anekdoter från spelmännen Hans och Gustafs liv vävs samman med duons egna berättelser. Kanske finner vi oanade likheter, trots att det skiljer 100 år i tid.

Provlyssna och -titta på Youtube: ,


Malmö Folk Årsmöte kl 14


Vill du bli en del av styrelsen?! Eller volentära under kvällarna?

-Har du en massa sprudlande kul idéer eller tycker det är kul att organisera, hjälpa till med småfix eller dyl? (och god fika på mötena) Malmö Folk välkomnar in nya medlemmar i styrelsen! Anmäl ditt intresse innan 4/3 till sven.midgren@gmail.com

Du är också välkommen till årsmötet utan att bli styrelse-engagerad. Det blir fika och kaka, men vi måste veta hur många vi ska göra för, så skicka gärna en anmälan till info@malmofolk.se


Konsert 20:00

Dans 21:00-24:00

Kostnad: medlem 80 kr, gäst 100 kr. Medlemskap: 40 kr/år.

Plats: Folkets park, Barnens scen, Falsterbogatan 17

Introduktionskurs: Har du inte dansat tidigare så hålls varje gång en introduktionskurs i en specifik dans, kl 19:00, kostnad 20 kr.
Fantastiskt gott fika finns till försäljning.-Volentär och fritt inträde: Malmö folk behöver alltid extra hjälp under evenemangskvällarna, tex ta fram bord, stolar, sopa golv m.m. Prata med någon från styrelsen. Vi är tacksam för din hjälp.


Arrangemangen genomförs med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd. I samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet. Samarbetspartners: Musik i Syd, Musikhögskolan i Malmö, Mix Musik.


Mer program »

 
Malmö Folkmusikförening | © musikt | pg 98 88 58-7 | kontakta Malmö Folk